De 6 säkraste bilarna att köpa begagnade

Budgeten är utan tvekan en vanlig faktor när det gäller att köpa ett fordon, men att hitta en bil som är säker för dig och dina passagerare är onekligen den främsta prioriteringen. Lyckligtvis kan vi få tillgång till information från organisationer som Insurance Institute for Highway Safety och National Highway Traffic Safety Administration för att informera oss när det är dags att köpa ett fordon.

I den här artikeln går vi igenom de sex säkraste bilarna baserat på årets betyg.

Först förklarar vi några av dessa organisationers insatser för att ge dig en bättre förståelse.

Vad är Insurance Institute for Highway Safety?

Insurance Institute for Highway Safety arbetar för att minska antalet olyckor, skador och dödsfall i motorfordon genom forskning, testning och utvärdering. Denna ideella organisation, även känd som IIHS, utför många säkerhetstester, inklusive frontalkollisionstester, sidokollisionstester och små överlappningstester som hjälper till att fastställa mindre allvarliga kollisioner, t.ex. att kollidera med ett träd. De tittar också på hur man betygsätter förarassistans- och säkerhetsteknik i fordon som är utformade för att förhindra olyckor. Med varje nytt test som IIHS presenterar ser IIHS en uppåtgående trend i fordonstesteresultaten över tid.

Varje år publicerar IIHS en lista över de fordon som presterar bäst. Varje fordon som klarar sig får titeln ”Top Safety Pick” eller ”Top Safety Pick Plus”. Den enda skillnaden mellan de två är klassificeringen av strålkastarna. För att uppfylla Plus-kriterierna måste strålkastare som IIHS anser vara acceptabla eller bra vara standard på fordonet i alla utrustningsnivåer.

Vad är National Highway Traffic Safety Administration?

Bland de många andra uppgifter som detta statliga organ har, forskar National Highway Traffic Safety Administration också om fordonssäkerhet. Det handlar om krocktester som liknar IIHS:s, med tillägg av vältningstester för större fordon som pickup trucks och SUV:er.

De är ansvariga för att hålla konsumenterna informerade om säkerhet när det gäller att köpa och köra ett fordon. Deras stjärnklassificeringssystem gör det möjligt för dem att kommunicera komplexa säkerhetsdata visuellt, genom att kombinera tre kategorier till ett övergripande betyg: frontalkollision, sidokollision och vältning.

Honda Civic

Du kommer inte att offra stil för säkerhet i Honda Civic. Den är snygg, sportig och är en av IIHS:s bästa säkerhetstips. Den har också fått ett femstjärnigt betyg av NHTSA. Civic är ett exceptionellt steg mot Hondas mål om en värld utan olyckor. Även om alla bilars förarassistans- och säkerhetsteknik inte ersätter behovet av att en förare är uppmärksam och uppmärksam, hjälper den verkligen till, och Civic har både en blind-spot-display och ett assistentsystem för att hålla sig i körfältet.

Subaru Crosstrek

Subaru Crosstrek är lika sportig som den ser ut. Tekniskt sett är den en SUV, men den har gott om markfrigång för tuffare terräng, så du kan lätt ta den i terräng. Chansen är stor att du kommer att känna dig säker på att göra det, med tanke på att den pålitliga Crosstrek finns med på IIHS:s Top Safety Pick Plus-lista och har fått fem stjärnor av NHTSA.

Varje Crosstrek har som standard fyrhjulsdrift och är fullmatad med teknik för förarassistans som hjälper dig att hålla dig säker och uppmärksam. Under huven finns en tvåliters fyrcylindrig motor som ger en utmärkt bränsleeffektivitet.

Toyota Corolla

Toyota Corolla är en fantastisk matchning för din pendling eller weekendresor och är perfekt för dig som ofta är på språng. Den är både ett IIHS top safety pick och en NHTSA femstjärnig mottagare. Den erbjuder en avancerad uppsättning säkerhetsfunktioner, utformade med allt inom förarens räckhåll för att begränsa distraherad körning. IIHS listar modeller av Corolla från 2019 och framåt som de säkraste för tonårsförare.

Mazda 6

Mazda 6 är mer än bara en vacker bil. Den är inte bara designfokuserad, utan erbjuder även en lista med förarassistansfunktioner som hjälper till att hålla föraren uppmärksam, oavsett om det är på parkeringen eller på motorvägen. IIHS listar den som en av sina Top Safety Picks i kategorin Plus och NHTSA har gett den fem stjärnor.

Volvo S60

Lyx möter säkerhet med Volvo S60. Du kan åka med stil och komfort i vetskap om att IIHS gav S60 grönt ljus som en av sina Top Safety Picks i Plus-kategorin. Den fick också fem stjärnor av NHTSA.

S60 är fullmatad med förarassistansfunktioner som trafikvarnare och automatisk bromsning samt parkeringskameror och ett informationssystem för döda vinkeln, och är som att ha en andra uppsättning ögon eller en förare i baksätet som du faktiskt kommer att vilja tacka.

Nissan Altima

Nissan Altima är lika intelligent som lyxig. Den är en av IIHS:s Top Picks i Plus-kategorin och har fått fem stjärnor av NHTSA. Nissans ”Safety Shield 360” övervakar bilens framsida, baksida och sidor för att hjälpa dig att vara säker på vägen och på parkeringen.

Säkerheten först

När du väljer fordon är säkerheten ett område där du inte vill kompromissa. Tack vare IIHS och NHTSA kan du göra ett mer välgrundat val.

En annan notering om säkerhet är att större fordon ger mer skydd för förare och passagerare. Om du är intresserad av att lära dig mer om större fordon kan du kolla in jämförelser av större SUV:er och SUV:er med kaptensitsar för att få veta mer.

Oavsett vilket märke och vilken modell du väljer kan du bläddra bland och köpa någon av Shifts bilar direkt online från ditt hem. De genomför en 150-punktsinspektion, så du vet att den inte har några dolda problem, och du får ett rättvist och öppet pris från början.

Lämna en kommentar