Sveriges populäraste bil

De allra flesta vet att det mest körda bilmärket i Sverige är en Volvo, men det är mycket annat som spelar in på populariteten bland bilar. Bland annat vilken bil som säljer bäst när svenskarna ska köpa nytt och vilken färg som är populärast. Oavsett om svensken ska köpa en ny eller en begagnad bil så står Volvo V70 högt upp i kurs. Detta är en trygg och säker bil som är anpassad för det svenska klimatet och klarar av de svenska vägarna. Allt fler väljer dessutom att köpa nya bilar. Man brukar säga att bäst investering gör man på en bil som är tre år gammal, eftersom bilens värde sjunker kraftigt varje år sedan dess att den är ny.

En av anledningarna till att allt fler väljer att köpa nya bilar är att antalet begagnade bilar som säljs har minskat. Utbudet är helt enkelt mindre och lever inte upp till den standarden som den nya ägaren vill ha från en bil. Dessutom blir det allt billigare idag att köpa en helt ny bil med alla de garantier som kommer med på köpet. Bilarna masstillverkas och priserna sjunker.

Volvo V70 är den bil som ligger i topp både när det gäller köp av begagnade bilar och av nya bilar, en del finansierar sitt köp med Svea bank. Den populäraste färgen på denna modell är dessutom grå, svart ligger näst högst i topp och det gör att den vanligaste ägda bilen i Sverige är alltså en grå Volvo V70. Norrlänningarna är de som betalar mest för sina bilar, i Norrland är medianpriset för en bil nästan 140 000 medan det i Södra Sverige är en betydligt lägre nivå när det kommer till pris. Även begagnade bilar är dyrast i Norra Sverige och detta har givetvis att göra med utbud och efterfrågan. Konkurrensen är samtidigt högre bland begagnat i Stockholm.

Lämna en kommentar